Keftedakia 1 (kleine gehaktballetjes) |
|
3 sneetjes oud witbrood 2 a 3 teentjes knoflook 1 ui 250 g rundergehakt 250 g lamsgehakt 2 lepels olijfolie 1 losgeklopt ei 1 lepel metaxa of ouzo 1 bosje peterselie 1 lepel gehakte munt 1 theelepel oregano 1/2 theelepel kaneel zout peper bloem met wat zout en peper olijfolie VARIATIES: - voeg 1 lepel dille, chilipoeder, 1/2 theelepel djinten of ketumbar en/of 1 lepel rode wijnazijn toe. - voeg 100 g geraspte pikante kaas en enkele lepels melk toe. - Overgiet de balletjes met tomatensaus. |
|
BereidingWeek het brood in wat water, verwijder de korstjes, knijp het brood goed uit en doe in een kom.Stamp de knoflook met een lepel brood in de vijzel, doe dan bij de rest van het brood. Rasp de ui fijn boven het brood. Voeg de overige ingredienten toe, behalve het meel en de olijfolie. Kneed een egale smeuïge massa. Zet 1 uur afgedekt in de koelkast. Draai walnootgrote balletjes en rol door de gekruide bloem. Verhit een flinke laag olijfolie en bak de balletjes in gedeelten romdom bruin en gaar. Laat even uitlekken tussen 2 laagjes keukenpapier. NotitiesLekker met ouzo.Kan warm en koud worden gegeten. Ook als onderdeel van een mezze-buffet, of als hoofdgerecht met yoghurtsaus, groene salade en auvergine. Indien warm: serveren met yoghurt-knoflooksaus of schijfjes citroen. |
Home > Recepten