Home > Recepten

Rundvlees, Koreaans geroosterd (barbecue)

500 g runderstoofvlees dooraderd

2 lepels lichte sojasaus of Japanse

3 lepels ananassap

2 lepels mirin of droge sherry

1 lepel shaoxing rijstwijn of droge sherry

2 lepels knoflook

3 lepels bosui

1 lepel sesamolie

1 lepel sesamzaad geroosterd

2 theelepels zout

2 theelepels vijfkleurenpeper
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Barbecue; Koreaans
  • Bron: Ken Hom - Op reis met de wok

Bereiding

Snij het vlees in plakken van 10 cm lang en ½ cm dik.

Roer sojasaus, ananassap, mirin en rijstwijn of sherry, knoflook, bosui, sesamolie en -zaadjes, zout en peper door elkaar en marineer hierin het vlees 1 uur op kamertemp.

Week bamboespiezen 30 minuten in koud water.

Barbecue het vlees een paar minuten per kant.