Home > Recepten

Varkensvlees, kruidig

10 teentjes knoflook

1 theelepel djinten

1 dl azijn

zout

peper

1 kg magere varkenslappen in flinke blokken

3 lepels olijfolie of zonnebloemolie

2 dl sinaasappelsap
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Zuid-Amerikaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pureer de teentjes knoflook met de komijn en de azijn in een foodprocessor of andere keukenmachine. Voeg wat zout en peper aan de knoflookpuree toe.

Leg de blokken vlees in een schaal en schenk er de knoflookpuree over. Laat het vlees onder nu en dan omkeren tenminste 4 uur marineren.

Neem de blokken vlees uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.

Verhit de olie in een pan en bak hierin de vleesblokken rondom lichtbruin.

Voeg het sinaasappelsap en de marinade toe en breng het geheel aan de kook.

Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees ± 1 uur zachtjes sudderen tot het gaar is. Voeg tijdens het sudderen eventueel nog een scheutje water toe wanneer het gerecht te droog mocht worden.

Serveer het vlees in de saus.