Moo Grob (knapperig gebakken varkensvlees) |
|
325 g buikspek 1 theelepel zout frituurolie 2 sjalotten 2 teentjes knoflook 2,5 cm gemberwortel 3 tomaten 2 rode pepers 1 theelepel gehakte korianderwortel 25 ml donkere sojasaus 25 ml rijstwijn 50 ml kipbouillon peper 2 theelepels vissaus |
|
BereidingSnijd het varkensvel met een scherp mes om de ± 1 1/2 cm in en wrijf het zout in de sneden.Laat het zout 30 minuten intrekken en snijd het vlees daarna in repen. Verwarm de olie tot ze begint te roken en frituur het varkensvlees tot het vel goudbruin en knapperig is. Haal het vlees uit de olie, laat het op keukenpapier uitdruipen, wrijf het daarna droog en snijd het in kleine dobbelsteentjes. Hak de sjalotten, de knoflook, de gember en de tomaten in stukken. Hak 1 rode en 1 groene peper in stukken en snijd de overgebleven pepers in reepjes. Doe een beetje olie in een wadjan en fruit de sjalotten, de knoflook en de gember 3-4 minuten. Voeg dan de gehakte pepers, de tomaten, de korianderwortel, de sojasaus, de wijn en de kippenbouillon toe en breng alles aan de kook. Doe het varkensvlees erbij, breng het op smaak met de versgemalen zwarte peper en roer alles goed door elkaar. Laat het 15 minuten zacht doorkoken, doe dan de vissaus erbij en kook nog eens 3-4 minuten door. Doe het gerecht over op een schotel en garneer die met de reepjes peper. NotitiesServeren met zoete pruimensaus |
Home > Recepten