Home > Recepten

Moo Grob (knapperig gebakken varkensvlees)

325 g buikspek

1 theelepel zout

frituurolie

2 sjalotten

2 teentjes knoflook

2,5 cm gemberwortel

3 tomaten

2 rode pepers

1 theelepel gehakte korianderwortel

25 ml donkere sojasaus

25 ml rijstwijn

50 ml kipbouillon

peper

2 theelepels vissaus
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het varkensvel met een scherp mes om de ± 1 1/2 cm in en wrijf het zout in de sneden.

Laat het zout 30 minuten intrekken en snijd het vlees daarna in repen.

Verwarm de olie tot ze begint te roken en frituur het varkensvlees tot het vel goudbruin en knapperig is.

Haal het vlees uit de olie, laat het op keukenpapier uitdruipen, wrijf het daarna droog en snijd het in kleine dobbelsteentjes.

Hak de sjalotten, de knoflook, de gember en de tomaten in stukken.

Hak 1 rode en 1 groene peper in stukken en snijd de overgebleven pepers in reepjes.

Doe een beetje olie in een wadjan en fruit de sjalotten, de knoflook en de gember 3-4 minuten.

Voeg dan de gehakte pepers, de tomaten, de korianderwortel, de sojasaus, de wijn en de kippenbouillon toe en breng alles aan de kook.

Doe het varkensvlees erbij, breng het op smaak met de versgemalen zwarte peper en roer alles goed door elkaar.

Laat het 15 minuten zacht doorkoken, doe dan de vissaus erbij en kook nog eens 3-4 minuten door.

Doe het gerecht over op een schotel en garneer die met de reepjes peper.

Notities

Serveren met zoete pruimensaus