Nem nuong (Vietnamese barbecuespiesjes) |
|
1 lepel rijstmeel 400 g hamlappen 1/2 lepel rijstwijn 1 lepel nuoc mam suiker peper zout 50 g boter nuoc leo 24 vellen banh trang = rijstpapier 125 g mihoen sla groente |
|
BereidingRooster 1 lepel rijstmeel in een droge koekenpan goudbruin.Meng 400 g hamlappen in blokjes, ½ lepel rijstwijn, 1 lepel nuoc mam, iets suiker, peper en zout, laat ½ uur staan. Haal dan door de keukenmachine. Meng met rijstmeel en 50 g boter. Maak 36 balletjes en rijg die aan een stokje, barbecue of grill ze. Zet nuoc leo (zie SAUSJES), 24 velletjes banh trang (rijstpapier), 125 g mihoen, een schaal heet water en de spiesjes op tafel met wat sla en groente. Week een velletje, leg er mihoen, sla en groente op, dan een balletje, vouw dicht en doop in de nuoc leo. |
Home > Recepten