Home > Recepten

Pindagehakt, pikant

600 g rundergehakt

1 gesnipperd ui

50 g paneermeel

2 lepels shoarmakruidenmix

2 theelepels zout

1 ei

150 g pindakaas met nootjes

2 lepels chilisaus

olie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Kneed van het gehakt, de ui, het paneermeel, de kruidenmix, het zout en het ei een smeuïg gehakt.

Roer de pindakaas met de chilisaus tot een gladde saus.

Vul de ovenschaal met ¾ deel van het gehakt en druk het aan.

Verdeel er de pindasaus over en dek met de rest van het gehakt af.

Dek de vorm af met aluminiumfolie en bak het gehaktbrood in het midden van de oven in ± 50 minuten gaar.

Verwijder de laatste 15 minuten het aluminiumfolie.

Benodigdheden

ronde ingevette ovenschaal (doorsnede 15 cm) met hoge rand