Quenelles de foie (Elzasser leverballetjes) |
|
250 g varkenslever of runderlever 25 g boter 1 gesnipperd ui 1 teentje knoflook 6 takjes versgeknipte peterselie 1.5 lepel bloem 1 ei zout peper nootmuskaat |
|
BereidingHak de lever heel fijn.Verhit de boter en bak ui en knoflook zachtjes 3 minuten. Meng lever, uimengsel, peterselie, bloem, eieren, zout, peper en nootmuskaat door elkaar. Vorm met behulp van 2 lepels ca.20 balletjes. Pocheer ze in ruim water met zout in 10 minuten gaar. MAGNETRON: Boter onafgedekt 1 minuut verhitten op 700 watt. Ui en knoflook onafgedekt 2 minuten op 700 watt bakken. Zie verder recept, tot: Leverballetjes zonder water in schaal doen en afgedekt 4 minuten garen op 500 watt. NotitiesKan ook in de magnetron! |
Home > Recepten