Home > Recepten

Quenelles de foie (Elzasser leverballetjes)

250 g varkenslever of runderlever

25 g boter

1 gesnipperd ui

1 teentje knoflook

6 takjes versgeknipte peterselie

1.5 lepel bloem

1 ei

zout

peper

nootmuskaat
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Rundvleesgerechten; Magnetron; Frans (Elzas)
  • Aantal Porties: 20
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Tip Culinair

Bereiding

Hak de lever heel fijn.

Verhit de boter en bak ui en knoflook zachtjes 3 minuten.

Meng lever, uimengsel, peterselie, bloem, eieren, zout, peper en nootmuskaat door elkaar.

Vorm met behulp van 2 lepels ca.20 balletjes.

Pocheer ze in ruim water met zout in 10 minuten gaar.

MAGNETRON:

Boter onafgedekt 1 minuut verhitten op 700 watt. Ui en knoflook onafgedekt 2 minuten op 700 watt bakken. Zie verder recept, tot:

Leverballetjes zonder water in schaal doen en afgedekt 4 minuten garen op 500 watt.

Notities

Kan ook in de magnetron!