Home > Recepten

Ribeye in merlot

1 teentje knoflook

1 takje tijm

100 g shiitakes

150 ml rode wijn Merlot

2 lepels olie

4 Argentijnse ribeyes van elk 150 g

3 sjalotjes

30 g boter

1 dl vleesfond

zout

peper
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bereidingstijd: voorber.25 min., ber.20 min.
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Pel de knoflook en plet met de bolle kant van een lepel plat in een schaal. Knip de tijm erboven fijn.

Maak de shiitakes schoon en halveer grote exemplaren. Roer met de wijn en 1 lepel olie bij de knoflook.

Leg het vlees erin en marineer 15 minuten.

Snipper de sjalotten.





Neem het vlees uit de marinade en dep droog.

Smelt 1/2 lepel boter in een steelpannetje en bak hierin de sjalotjes op laag vuur glazig in 3 minuten. Voeg marinade met shiitakes en de vleesfond toe. Laat de shiitakes in 5 minuten zacht worden en de marinade tot de helft inkoken.

Verhit een (grill)pan. Verhit dan de rest van de olie en de boter. Bak het vlees in 10 minuten bruin, keer halverwege. Leg op 4 voorverwarmde borden. Bestrooi met zout en peper.

Doe de ingekookte marinade inclusief shiitakes bij het bakvet, roer de aanbaksels los. Breng op smaak met zout en peper. Schenk over het vlees.

Notities

Lekker met frites en gemengde salade.