Rillettes de Tours |
|
1.6 kg mager varkensvlees met bot 900 g vet varkensvlees 25 g zout 10 g peper nootmuskaat piment tijm 2 laurierblaadjes 4 dl water perkamentpapier reuzel |
|
BereidingSnij 1,6 kg mager varkensvlees met wat bot en 900 g vet varkensvlees in dobbelsteentjes, doe in een grote pan met 25 g zout, 10 g peper, nootmuskaat, piment, tijm, 2 laurierblaadjes en ±4 dl water, laat afgedekt 4-5 uur zachtjes in de oven (160°) braden, eventueel water bijvullen.Trek het vlees in draden en verwijder de botten. Als het vet bijna is afgekoeld, mengen met het vlees. In glazen of stenen potten doen, met perkamentpapier bedekken (touwtje erom) en minstens 2 dagen laten rusten. Kan met gesmolten reuzel bedekt 2 weken bewaard worden. |
Home > Recepten