Home > Recepten

Rillettes de Tours

1.6 kg mager varkensvlees met bot

900 g vet varkensvlees

25 g zout

10 g peper

nootmuskaat

piment

tijm

2 laurierblaadjes

4 dl water

perkamentpapier

reuzel
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Frans (Tours)

Bereiding

Snij 1,6 kg mager varkensvlees met wat bot en 900 g vet varkensvlees in dobbelsteentjes, doe in een grote pan met 25 g zout, 10 g peper, nootmuskaat, piment, tijm, 2 laurierblaadjes en ±4 dl water, laat afgedekt 4-5 uur zachtjes in de oven (160°) braden, eventueel water bijvullen.

Trek het vlees in draden en verwijder de botten. Als het vet bijna is afgekoeld, mengen met het vlees.

In glazen of stenen potten doen, met perkamentpapier bedekken (touwtje erom) en minstens 2 dagen laten rusten. Kan met gesmolten reuzel bedekt 2 weken bewaard worden.