Home > Recepten

Rista (Indiase gehaktcurry)

500 g lamsgehakt of rundergehakt

1/2 theelepel fenegriek

2 theelepels ketumbar

2 theelepels chilipoeder

1 theelepel garam masala

1 theelepel zout

ghee of boter

2,5 dl water

1,5 dl yoghurt

2 kruidnagels

1 kardamompeul

1/2 cm gemberwortel

1/2 vleesbouillonblokje

amandelschaafsel
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Rundvleesgerechten; Indiaas

Bereiding

Meng 500 g lams- of rundergehakt met ½ theel. fenegriek, 2 theel. ketumbar, 2 theel. chilipoeder, 1 theel. garam masala en 1 theel. zout, maak kleine balletjes en bak ze in ghee of boter.

Voeg 2 ½ dl water, 1½ dl yoghurt, 2 kruidnagels, 1 kardamompeul, ½ cm gember en ½ vleesbouillonblokje toe en sudder 30 minuten. Garneren met geroosterd amandelschaafsel.