Rookworstspies met mosterdsausje |
|
1 dunne prei 4 champignons 1 Gelderse rookworst 2 schijven ananas 1 bekertje zure room 1/2 lepel Franse mosterd 1 takje peterselie zout peper 25 g kruidenboter 4 satestokjes |
|
BereidingBreng 1 l water aan de kook.Snij de prei in 8 stukken. Doe prei en champignons in een zeef en schenk het kokende water erover. Laat uitlekken. Snij de worst in 20 plakken van ca.1˝ cm. Snij de schijven ananas in vieren. Prik achtereenvolgens aan het satéstokje: worst, prei, worst, ananas, worst, prei, worst, ananas, champignon, worst. Roer zure room en mosterd door elkaar, knip de peterselie erboven. Op smaak brengen met zout en peper. Verhit de kruidenboter in de koekenpan en bak de spiezen aan alle kanten in 10 minuten goudbruin. |
Home > Recepten