Home > Recepten

Rosbief met mosterdsaus

1 kg rosbief

2 teentjes knoflook

2 theelepels mosterdzaad

1 theelepel rozemarijn

zwarte peper

75 g boter

2 zakjes witte saus

125 ml slagroom

3 lepels Franse mosterd
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes
  • Bron: Super

Bereiding

Laat het vlees in 20 minuten op kamertemp komen.

Verwarm de oven voor op 220°.

Wrijf het vlees in met fijngeperste knoflook, mosterdzaad, rozemarijn en peper, leg in een braadslede en verdeel in plakjes de boter erover. Braad het vlees 45 minuten (rosé, te controleren met een vleesthermometer, 52° is rosé, 70° is well done). Regelmatig bedruipen met het braadvocht.

Haal daarna uit de braadslee en bedek met alufolie, laat 20 minuten rusten.

Schenk het braadvocht met alle aanbaksels in een steelpan, voeg 4 dl koud water en de zakjes saus toe en breng al roerend aan de kook. Doe slagroom en mosterd erbij en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

Leg de rosbief op een schaal en snij in dunne plakken. Serveer de saus er apart bij.