Home > Recepten

Runderribstuk met verse kruiden-boter

2,5 dl droge witte wijn

1 lepel gehakte sjalot

125 g boter

sap van 1/2 citroen

1 lepel kervel

1 lepel bieslook

1 lepel dragon

1 teen knoflook

1 dl olie

2 runderribstukken a 500 g = côte à l'os

peper

zout
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Boters; Barbecue
  • Bereidingstijd: 6 uur opstijven
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng de witte wijn met de sjalot aan de kook en laat inkoken tot er nog 1 eetlepel vocht overblijft.

Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze met het citroensap bij de ingekookte wijn.

Mix dit tot een glad mengsel en voeg er dan de gehakte kruiden bij.

Breng verder op smaak met peper en zout en laat het wat afkoelen.

Leg de kruidenboter op een velletje vetvrij papier of aluminiumfolie en maak er een rolletje van dat u minstens 6 uur in de koelkast laat opstijven.





Meng het geperste knoflookteentje door de olie en kruid met peper en zout.

Bestrijk de runderribstukken met dit mengsel en bak ze op de barbecue.

Snijd het been van het vlees, verwijder de vetrand en snijd elk stuk vlees in een 6-tal schuine plakjes.

Verdeel het vlees over 4 borden en leg op elk plakje een stukje gekruide boter.

Notities

Lekker met komkommerslaatje en aardappelen in de schil