Home > Recepten

Rundvlees met gember voor de diepvries

750 g rundvlees in blokjes

2 lepels bloem

zwarte peper

2 lepels olie

4 gesnipperde bosuitjes

2 tenen knoflook in plakjes

2 theelepels fijngesneden gemberwortel

250 ml runderbouillon

1.5 lepel sojasaus

1 gespleten kaneelstokje

2 kruidnagels

2 theelepels honing

1 groene paprika

2 theelepels donkere sesamolie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten

Bereiding

Haal de blokjes vlees door het bloem en bestrooi met peper. Bak het vlees in de olie al roerend in 5 minuten bruin. Bak ui, knoflook en gember 2 minuten mee.

Voeg bouillon, sojasaus, kaneel, kruidnagel en honing toe en sudder een uur onder de deksel. Schep het vlees op een schaal.

Schep het vet van de bouillon en zeef in een pan. Vlees en paprikareepjes erbij en pruttel al roerend 5-7 minuten. Roer de sesamolie erdoor.

Verdeel het vlees over 4 diepvriesschaaltjes en laat afkoelen alvorens in te vriezen.

Notities

Voor 4 porties, in de diepvries. Kan worden ingevroren in 4 porties.