Home > Recepten

Rundvlees met sinaasappel en gember

500 g runderbaklappen

rasp van 1 sinaasappel

sap van 1 sinaasappel

1 lepel lichte sojasaus

1 theelepel maïzena

1 lepel gehakte gemberwortel

2 theelepels sesamolie

1 grote wortel in reepjes

2 lente-uitjes in ringetjes



Kan ook met runderhaas of entrecôte.
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Oosters

Bereiding

Doe de vleesreepjes in een kom en schep de schil en het sap erdoor, marineer minstens 30 minuten.

Giet af, bewaar de marinade.

Meng het vlees met de sojasaus, maïzena en gember.

Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en roerbak het vlees 1 minuut tot het lichtgekleurd is.

Doe de wortel erbij en roerbak nog 2-3 minuten.

Schep de lente-ui en de marinade erdoor en breng al roerend aan de kook tot de saus dik is.

Notities

Lekker met rijstmie of gestoomde rijst.