Rundvleescurry |
|
2 fijngesneden sjalotten 2 theelepels gemberwortel 2 teentjes knoflook 1 a 2 lepels kerrie of garam masala 2 theelepels citroenrasp zout cayennepeper 750 g rundvlees in stukken 2 lepels olie 1 dl kokosmelk 1 a 2 dl vleesbouillon 2 lepels Japanse sojasaus 3 lepels koriander of basilicum |
|
BereidingPureer de sjalotjes, gemberwortel, knoflook, kerrie, citroenrasp en cayennepeper in een vijzel of keukenmachine.Wrijf de stukken vlees met dit mengsel in en laat op een koele plaats minstens 1 uur intrekken. Verhit de olie en bak het vlees met het kruidenmengsel in ± 10 minuten rondom bruin. Voeg de kokosmelk, bouillon en sojasaus toe en laat het vlees afgedekt in 1 1/2-2 uur gaar stoven. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en bestrooi het voor het serveren met koriander. NotitiesLekker met rijst, met noedels of naan (Indiaas brood). |
Home > Recepten