Home > Recepten

Rundvleescurry

2 fijngesneden sjalotten

2 theelepels gemberwortel

2 teentjes knoflook

1 a 2 lepels kerrie of garam masala

2 theelepels citroenrasp

zout

cayennepeper

750 g rundvlees in stukken

2 lepels olie

1 dl kokosmelk

1 a 2 dl vleesbouillon

2 lepels Japanse sojasaus

3 lepels koriander of basilicum
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Oosters
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pureer de sjalotjes, gemberwortel, knoflook, kerrie, citroenrasp en cayennepeper in een vijzel of keukenmachine.

Wrijf de stukken vlees met dit mengsel in en laat op een koele plaats minstens 1 uur intrekken.

Verhit de olie en bak het vlees met het kruidenmengsel in ± 10 minuten rondom bruin.

Voeg de kokosmelk, bouillon en sojasaus toe en laat het vlees afgedekt in 1 1/2-2 uur gaar stoven.

Breng het gerecht op smaak met zout en peper en bestrooi het voor het serveren met koriander.

Notities

Lekker met rijst, met noedels of naan (Indiaas brood).