Home > Recepten

Saltimbocca (gevulde kalfsschnitzel)

12 kalfsschnitzels a 40 g

12 salieblaadjes

12 plakjes rauwe ham

peper

3 lepels bloem

2 lepels olijfolie

1 lepel boter

1 dl witte wijn
  • Omschrijving recept: Kalfsvleesgerechten; Italiaans
  • Bron: cursus Kooktheater Houten

Bereiding

Leg de lapjes vlees naast elkaar. Leg op ieder lapje een salieblaadje. Leg daarop een plakje rauwe ham en rol het samen op. Steek ieder rolletje vast met een cocktailprikker. Bestrooi de vleesrolletjes met peper.

Strooi de bloem op een bord. Wentel de vleesrolletjes door de bloem, zodat alle kanten goed bedekt zijn. Verhit de olie met de boter in een pan. Bak het vlees rondom snel bruin. Blus het vlees af met de wijn.

Serveer de Saltimboca meteen.