Home > Recepten

Saté manis uit Java van de barbecue

500 g runderlende

4 lepels gula djawa

8 lepels ketjap manis

2 lepels klapper

1 theelepel sambal manis

8 lepels ketjap manis voor de saus

sap van 1/2 citroen voor de saus

3 sjalotjes voor de saus
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Barbecue; Indisch (Java)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in niet te kleine dobbelstenen.

Maak een marinade van de ketjap, de kokos, de suiker en de sambal en roer alles goed door elkaar, zodat de suiker goed opgelost raakt.

Marineer het vlees hierin enige uren.

Laat het vlees uitlekken en bewaar de marinade.

Rijg het vlees aan satépennen of -stokjes en rooster ze op de grill of barbecue bruin en gaar.

Bestrijk ze daarbij regelmatig met de marinade.

Maak de saus door de ketjap en het citroensap door elkaar te roeren.

Maak de sjalotjes schoon en snipper ze ragfijn.

Roer ze door de saus en giet de saus over de saté's.