Home > Recepten

Sate Nuea (rundvleessaté, kan ook op de barbecue)

4 dl kokosmelk

1 lepel rode currypasta

1 lepel vissaus

2 theelepels kerrie

500 g biefstuk





In plaats van biefstuk kunt u ook varkenslende of kipfilet gebruiken.
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Kipgerechten; Varkensvleesgerechten; Barbecue; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de biefstuk in lange smalle repen van 2 1/2 x 7 1/2 cm (dit zou voldoende moeten zijn voor 24 tot 32 repen).

Gebruik bamboe satépennen van 30 cm.

Leg ze tenminste 2 uur in water om te voorkomen dat ze verkolen.

Mix de kokosmelk, de rode currypasta, de vissaus en het kerriepoeder in een lange, platte schaal.

Doe de repen vlees erbij en marineer ze tenminste 5 uur in de koelkast.

Verwarm de grill of barbecue voor.

Rijg 2 reepjes vlees in de lengte aan elk stokje.

Grill de saté's ± 5 minuten aan elke kant.

Notities

Saté wordt meestal geserveerd met pinda-kokosmelkdipsaus (Nam Jim Satay) en komkommersalade (Thangua Dong).



Voor 12 stokjes.