Home > Recepten

Shahi korma 2 (Indiase lamscurry)

40 g amandelen of cashewnoten

2 lepels ketumbar

4 a 5 lepels ui

750 g lamsvlees in blokjes

zout

100 g ui

6 a 8 lepels ghee

2 dl water

1 dl yoghurt

saffraan

1,5 dl slagroom

1 theelepel garam masala

1 theelepel ruh kewra eventueel

koriander
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Indiaas

Bereiding

Stamp 40 g amandelen of cashewnoten met 2 lepels ketumbar en voeg 4-5 lepels gehakt ui geleidelijk toe.

Bestrooi 750 g lamsvlees in dobbeltjes met zout en voeg het uienmengsel toe, laat 2 uur staan.

Bak 100 g gehakt ui zacht en goudbruin in 6-8 lepels ghee, haal eruit, bak het vlees enkele minuten, voeg 2 dl heet water toe en stoof tot het bijna gaar is. Kook het vocht dan in.

Klop 1 dl yoghurt luchtig, doe bij het vlees en kook tot de helft in.

Roer er wat saffraan in wat water door en 1½ dl slagroom. Sudder even, voeg 1 theel. garam masala en eventueel 1 theel. ruh kewra toe.

Zet 20 minuten in een lauwwarme oven.

Strooi er gehakte koriander over.