Shahi korma 2 (Indiase lamscurry) |
|
40 g amandelen of cashewnoten 2 lepels ketumbar 4 a 5 lepels ui 750 g lamsvlees in blokjes zout 100 g ui 6 a 8 lepels ghee 2 dl water 1 dl yoghurt saffraan 1,5 dl slagroom 1 theelepel garam masala 1 theelepel ruh kewra eventueel koriander |
|
BereidingStamp 40 g amandelen of cashewnoten met 2 lepels ketumbar en voeg 4-5 lepels gehakt ui geleidelijk toe.Bestrooi 750 g lamsvlees in dobbeltjes met zout en voeg het uienmengsel toe, laat 2 uur staan. Bak 100 g gehakt ui zacht en goudbruin in 6-8 lepels ghee, haal eruit, bak het vlees enkele minuten, voeg 2 dl heet water toe en stoof tot het bijna gaar is. Kook het vocht dan in. Klop 1 dl yoghurt luchtig, doe bij het vlees en kook tot de helft in. Roer er wat saffraan in wat water door en 1½ dl slagroom. Sudder even, voeg 1 theel. garam masala en eventueel 1 theel. ruh kewra toe. Zet 20 minuten in een lauwwarme oven. Strooi er gehakte koriander over. |
Home > Recepten