Home > Recepten

Sweet and sour tongue

90 g uien

60 g boter

2 theelepels bloem

4 lepels citroensap

3,5 dl runderbouillon

4 lepels rode wijnazijn

4 theelepels suiker

peper

citroensap

75 g rozijnen sultana

rundertong gerookt of gepekeld
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Brits (Engeland)

Bereiding

Bak 90 g uienplakjes bruin in 60 g boter, roer er 2 theel. bloem door, 4 lepels citroensap en 3 ½ dl runderbouillon, sudder de saus.

Verhit 4 lepels rode wijnazijn, los er 4 theel. suiker in op en kook in 5-6 minuten stroperig. Doe geleidelijk bij de saus. Doe er peper en eventueel citroensap bij. Roer er 75 g sultanarozijnen bij en sudder even.

Smoor gerookte of gepekelde tong, serveer in plakken met de saus.