Home > Recepten

Thit cha bong (Vietnamese varkensvlees'watten')

250 g mager varkensvlees van de lende of schouder

4 theelepels zout

1.5 lepel nuoc nam
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Magnetron; Vietnamees
  • Bron: Binh Duong

Bereiding

Kook het vlees met water en zout 30 minuten tot het geheel gaar is. Giet het kookvocht af en vul de pan met koud water, laat het vlees 1 minuut in het water en giet dan af.

Snijd het vlees in enkele grote stukken en trek dan uit elkaar in heel dunne vezeltjes. Stamp het dan tot watten-achtige vezeltjes of doe in de foodprocessor.

Roerbak in de wok op middelhoog vuur 2 minuten tot het volledig droog is. Draai het vuur lager, doe de vissaus erbij en roerbak 3 minuten tot het los en droog is.

Notities

Blijft in een pot in de koelkast 2 weken goed.

Wordt gebruikt in rijst- en noedelgerechten en salade. Ook wordt het gegeten met gestoomde rijst.