Tournedos gevuld met groenten |
|
1 bosuitje 50 g waspeen 50 g courgette 55 g boter 1/2 theelepel oregano 1 teen knoflook zout peper 4 tournedos a 125 g 8 plakjes rauwe ham 1 dl vleesfond 3 lepels rode port keukenpapier aluminiumfolie In plaats van port kunt u ook 3 eetlepels sinaasappelsap door de jus roeren. |
|
BereidingBosuitje schoonmaken en snipperen. Wortel en courgette schoonmaken, wassen en in luciferdunne reepjes snijden. Reepjes in heel kleine blokjes snijden.In (koeke)pan 1 eetlepel boter verhitten. Bosui, wortel, courgette en oregano ± 3 minuten zachtjes bakken, af en toe omscheppen. Knoflook pellen, erboven uitpersen en ± 2 minuten meebakken. Op smaak brengen met zout en peper. Groentenmengsel op keukenpapier laten uitlekken. Met scherp mes in elke tournedos aan één kant diepe inkeping maken, zodat zakje ontstaat. Tournedos vullen met groentenmengsel en weer dichtvouwen. Telkens 2 plakjes ham op aanrecht uitspreiden, zodat ze elkaar in lengte iets overlappen. Plakjes in breedte dubbelvouwen, zodat lange smalle repen ontstaan. Elke tournedos rondom omwikkelen met hamreep. Tournedos tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. (Tournedos ± 30 minuten voor gebruik uit koelkast nemen.) Vijf borden voorverwarmen. Tournedos droogdeppen met keukenpapier. In (koeke)pan rest van boter verhitten. Tournedos in ± 6 minuten ros‚ bakken, halverwege keren. Tournedos bestrooien met zout en peper. Op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden. Fond en port aan bakvet toevoegen, aan de kook brengen en aanbaksels losroeren. Jus al roerend in ± 3 à 4 minuten iets laten inkoken. Jus over borden verdelen. Tournedos erin leggen. NotitiesServeren met pommes frites en broccoli. |
Home > Recepten