Home > Recepten

Varkensrollade met groente in bladerdeeg

85 g boter

500 g varkensrollade

10 plakjes bladerdeeg

1 sjalotje

1 aardappel

1/2 stengel bleekselderij

1/2 bakje champignons

4 takjes peterselie

3 takjes selderij

zout

peper

1 theelepel tijm

1 lepel bloem

1 ei



In de Allerhande, op de foto, was er ook wortel te zien
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Groentegerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Verhit 50 g boter, braad de rollade in 5 minuten rondom bruin. Zet de deksel schuin op de pan en laat de rollade in ca.40 minuten gaarbraden. Laat het vlees op een plank in een uur afkoelen.

Verwijder het plastic tussen het bladerdeeg, leg de plakjes op elkaar en laat in de koelkast ontdooien (30 minuten).

Snipper de sjalot, snij de geschilde aardappel in heel kleine blokjes, snij de bleekselderij in stukjes, snij de champignons in kleine stukjes, pel de knoflook.

Verhit 25 g boter, laat sjalot, aardappel, bleekselderij en champignons ca.5 minuten zachtjes bakken tot het vocht is verdampt. Pers de knoflook erboven uit. Voeg peterselie, selderij en tijm toe. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.

Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap die ca. 10 cm langer is dan de rollade en 3x zo breed. Verdeel het groentemengsel over de lap, laat 3 cm aan de randen vrij. Verwijder de touwtjes van de rollade en leg op het groentemengsel. Rol het deeg om de rollade en sluit als een pakkketje, maak de randen nat met water en plak vast. Verwijder overtollige randen (eventueel figuurtjes daarvan maken om het te versieren). Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200°. Vet een bakplaat in. Leg het deegpakketje met de naad naar beneden op de bakplaat, bestrijk met losgeklopt ei en bak in 25 minuten goudbruin en gaar. Laat uit de oven 5 minuten rusten. Verwarm 4 borden voor. Snij de rollade in plakken van een cm dik en verdeel over de borden.