Home > Recepten

Varkensvleesspiesen met citroen en salie

15 blaadjes salie

2 citroenen

2 teentjes knoflook

4 lepels olijfolie

1/2 theelepel kaneel

peper

zout

250 g hamlappen
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Barbecue
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak 3 blaadjes salie fijn.

Pers 1 citroen uit.

Pers de teentjes knoflook boven het citroensap uit en klop er 3 eetlepels olie, de kaneel, de fijngehakte salie en wat peper door.

Snijd het vlees in blokjes en schep die door de marinade.

Marineer het vlees 3-4 uur afgedekt in de koelkast.

Was de andere citroen, snijd hem in plakjes en snijd de plakjes in vieren.

Haal het vlees uit de marinade en dep het met keukenpapier droog.

Steek de blokjes vlees, afgewisseld met de plakjes citroen en de blaadjes salie, aan 4 metalen spiesen en bestrijk ze rondom met de rest van de olie.

Rooster de spiesen onder een hete grill of op de barbecue in ± 10 minuten gaar en bruin.