Karbonaden, Vlaamse (rundvlees!) |
|
600 g sukadelappen in grote platte stukken zout peper 50 g rundervet of boter 2 a 3 uien 1 lepel bloem 6 dl Gueuzelambiek tijm laurier peterselie 1 lepel bruine suiker 1 scheutje azijn 1 dikke snee brood zonder korst mosterd |
|
BereidingWrijf het vlees in met zout en peper. Braad aan alle kanten snel aan in het hete rundervet.Neem uit de pan en fruit in hetzelfde vet de uien glazig en goudgeel (laag vuur). Strooi er een lepel bloem op en laat al omscheppend goudgeel kleuren. Giet het bier erbij en laat even goed schuimen. Doe het vlees weer terug met de kruiden, suiker en azijn. Laat zachtjes een uurtje stoven. Bestrijk het brood dik met mosterd en leg op het vlees, laat nog een uurtje stoven waarbij de saus bindt NotitiesVlaamse karbonaden (De echte Vlaamse keuken-Wina Born) zijn geen varkensvlees, maar stukken rundvlees van de schouder. Hiervoor kunnen sukadelappen worden gebruikt. Het binden met mosterd en brood duidt op een oud recept, al in de middeleeuwen werd dit gebruikt, vóór de roux werd uitgevonden.Serveren met bloemige aardappels en kool |
Home > Recepten