Home > Recepten

Ossenstaart, Vlaamse

1 ossenstaart

1 groene savooiekool

4 plakken doorregen spek vrij dik

zout

peper

tijm

laurier

bouillon

boter
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Wina Born

Bereiding

Smelt wat boter en bak de staart snel aan of leg de staart even met wat vet op een bakblik in de oven.

Snipper de kool en kook enkele minuten in wat water met zout, spoel dan af in een vergiet.

Smelt de boter in een goede stoofpan. Leg er een laag kool in, dan 2 plakken spek, dan de stukken staart met tijm en laurier ertussen, afdekken met 2 plakken spek en de rest van de kool.

Giet er zoveel bouillon op dat het onder staat.

Leg de deksel op de pan en laat een uurtje stoven.

Notities

Serveren met gekookte aardappels