Vleesspiesjes met kruidenolie van de barbecue |
|
2 bosjes koriander 1 bosje peterselie 2 tenen knoflook 1 rode peper 1,5 dl olijfolie zout 500 g varkenshaas |
|
BereidingHak in de keukenmachine 2 bosjes koriander, 1 bosje peterselie, 2 tenen knoflook en 1 rode peper (zonder zaadjes) fijn.Roer 1 1/2 dl olijfolie door het kruidenmengsel en breng op smaak met zout. Snijd 500 gr varkenshaas in blokken, rijg die aan spiesjes en bestrijk ze met de kruidenolie. Laat het vlees 30 minuten marineren, bestrijk het in die tijd nogmaals met de olie. Verwarm de grill (of barbecue) voor op de hoogste stand en rooster de spiesjes in ± 10 minuten rondom gaar. Geef de rest van de marinade als sausje bij het vlees. NotitiesLekker met pilafrijst en een salade. |
Home > Recepten