Home > Recepten

Vol-au-vent van varkenspoten

4 bladerdeegbakjes

4 varkenspoten

200 g varkensgehakt

1 ei

100 g paneermeel

peper

zout

nootmuskaat

1 prei

selderijblad

2 uien

2 wortelen

bouquet garni

boter

bloem

peterselie
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Belgisch (Antwerpse Polder)

Bereiding

Kook poten, prei, selder, ui, wortelen en bouquet garni gaar in water, breng op smaak met peper en zout.

Meng het gehakt met ei, paneermeel, peper, zout en nootmuskaat, draai balletjes, kook ze in water met weinig zout.

Bindt het kookvocht met een roux van boter en bloem.

Als de varkenspoten gaar zijn, het vlees eraf halen. Fijnsnijden en bij het gebonden kookvocht doen. Even doorwarmen, gehakt erbij.

Pasteitjes voorwarmen, vullen en garneren met takjes peterselie.