Home > Recepten

Bapao 5

100 g tarwebloem

14 g gedroogde gist of 50 g verse gist

150 g suiker

3 eiwitten geklutst

bakpapier in velletjes van 10 x 10 cm

750 g grofgemalen varkensgehakt

2 uien

3 a 4 teentjes knoflook

3 a 4 bolletjes gember

1 theelepel babi panggangpoeder of steranijs

1 bouillonblokje

1 a 2 lepels donkere CHinese sojasaus

1 theelepel sesamolie

3 lepels suiker

peper

zout
  • Omschrijving recept: Broodjes; Varkensvleesgerechten; Chinees
  • Bron: Chin. en Indisch koken, Fred Ernst, Nieuwegein

Bereiding

(Deeg:) Gebruik een plastic mengkom.

Week de gist in ca. 300 ml. lauw water. Voeg de suiker toe en meng dit.

Laat dit circa 10 minuten inwerken op een warme plaats.

Doe nu het eiwit erbij en meng het. Voeg dit mengsel in zijn geheel aan de tarwebloem toe en kneed tot een zacht en soepel deeg ontstaat. Voeg eventueel wat water of tarwebloem bij. Leg een vochtige doek over de deegkom en laat het deeg op een warme plaats circa 1 uur rijzen.



(Vulling:) Fruit de uien in 3 eetlepels zonnebloemolie (glazig), voeg nu de knoflook en vlees bij en braad het verder totdat het bijna gaar is. Voeg nu achtereenvolgens toe (door telkens goed te mengen): peper, babi-pangang- poeder, bouillonblokje, gember, Chinese soja, sesamolie en suiker.

Braad nu verder tot het gaar is en laat het afkoelen.



(Het maken van de Bapao-broodjes:) Kneed het deeg na het rijzen opnieuw en neem een deel ervan. Rol dit uit met behulp van een deegroller. Snij met bijvoorbeeld een kopje ronde plakjes uit met een doorsnede van circa 8 cm.

Doe wat van de vulling midden in en maak er ronde balltjes van.

Leg de balletjes op een met meel bestoven plank even terzijde en laat ze op een warme plaats verder rijzen. Doe een vochtige doek over de broodjes.



(Het stomen:) Stoom nu de broodjes gaar in een rijststomer in ca. 25 minuten. Gebruik tussen vergiet en deksel een doekje om te om te voorkomen dat de broodjes door condenswater te vochtig worden.

Notities

Na het afkoelen en omwikkeld met diepvriesfolie kunnen de Bapao-broodjes ingevroren worden. Voor het opdienen opnieuw stomen of ca. 1 a 2 minuten in een magnetron opwarmen met folie en al.

Benodigdheden

stomer