Home > Recepten

Panharing in 't zuur

8 schoongemaakte panharingen zonder kop en staart

zout

4 lepels bloem

100 g boter

2 uien in ringen

1 lepel lichtgekneusde mosterdzaadjes

8 lichtgekneusde peperkorrels

3 dl blanke azijn

2 dl bronwater zonder prik
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Borrelhapjes
  • Bron: Hans Belterman

Bereiding

Spoel de haringen onder stromend water af, wrijf droog met keukenpapier en weijf in met zout. Laat 15 minuten liggen en wentel door de bloem. Schud overtollig bloem eraf.

Verhit 75 g boter, bak 4 haringen aan weerszijden bruin. Neem uit de pan en leg in een diepe glazen schaal. Doe de rest van de boter in de pan en bak de rest van de haringen. Leg die ook in de schaal.

Leg de uiringen bij de haringen, strooi de mosterdzaadjes en peperkorrels erover.

Verdun de azijn met het bronwater en schenk over de haringen. De vis moet net onder staan.

Na 48 uur kunnen de haringen uit het vocht worden genomen. Laat goed uitlekken en serveer als hapje bij de lunch.