Home > Recepten

Rijstballetjes met kip

250 g kleefrijst

150 g kipfilet

zout

2 lepels kokosmelk

1 mango

1/2 gesnipperde rode peper

2 fijngesneden lente-uitjes

zout

peper
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Oosters
  • Aantal Porties: 30
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de rijst 4 uur in water.

Kook de kipfilet ± 15 minuten in water met zout en snijd de filet daarna fijn.

Giet de rijst af en stoom hem ± 10 minuten in een stoompan.

Roer de kokosmelk door de rijst en laat de rijst afkoelen.

Pureer de mango en vermeng de puree met de kip, de rode peper, lente-uitjes, zout en peper.

Vorm van de rijst 30 balletjes, gevuld met 1 theelepel van het kipmengsel.

Leg de balletjes 1 uur in de koelkast.