Home > Recepten

Roomkaasballetjes met krab

24 gepelde Noorse garnalen

170 g extra fancy krab uit blik

250 g Boursin met zalm

1 lepel dille

1/2 theelepel chilipoeder

1/2 theelepel droge sherry

zout

peper

sesamzaad

3 stengels bleekselderij

24 cocktailprikkers
  • Omschrijving recept: Kaasgerechten; Schaaldiergerechten; Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 24

Bereiding

Laat de krab uitlekken en druk het vocht er goed uit. Meng krab, roomkaas, dille, chilipoeder en sherry. Breng op smaak met zout en peper.

Strooi het zaad in een diep bord. Vorm 24 balletjes en rol door het zaad. Leg op een bord en laat 2 uur in de koelkast opstijven.

Snij de bleekselderijstengels elk in 8 stukken.

Prik achtereenvolgens aan de prikker een garnaal, selderij en een balletje. Serveer op een schaal.