Home > Recepten

Spiesjesbollen

Voor ca.60 spiesjes. Ik zou als bol een kool gebruiken!!!



250 g mosterdcervelaat Stegemann aan 1 stuk

2 dikke plakken jong belegen van 2 cm

2 dikke plakken boerenbieslookkaas van 2 cm

2 dikke plakken ham van 2 cm

1 rode paprika

1 groene paprika

1 gele paprika

1 kleine bloemkool

1/2 bos worteltjes

1 kleine ananad

2 blikjes cocktailworstjes

340 g zoetzure augurken

340 g Amsterdamse uien

2 middelgrote meloenen

1 potje yogonaise

1 bekertje zure room

3 lepels hot ketchup

2 lepels melk

20 sprietjes bieslook

1 bosje peterselie

zout

peper

2 lepels bakgember

250 ml kerriesaus

125 ml bulgaarse yoghurt

satestokjes

aluminiumfolie
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Halveer de worst in de lengte en snij in stukjes van 1½ cm. Snij ham en kaas in mooie blokjes. Snij de paprika in stukjes van 2½ cm. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snij de worteltjes in stukjes van 2½ cm. Snij de ananas in plakken van 2½ cm dik, haal schil en harde stukjes eraf en snij de harde kern eruit, snij dan in stukjes. Giet cocktailworstjes, augurken en uitjes af, halveer eventueel de augurken.

Maak met de prikkertjes bonte spiesjes, liefst zo min mogelijk dezelfde.

Snij van de meloenen (of de kool!) een klein kapje af zodat ze blijven staan en wikkel in alufolie. Prik de spiesjes erin.

Meng yogonaise, zure room, hot ketchup en melk door elkaar en knip de bieslook en peterselie erover. Op smaak brengen met zout en peper.

Hak de gember fijn, meng in een ander schaaltje de yoghurt, kerriesaus en gember en breng op smaak met zout en peper, serveer de sausjes bij de spiesjesbollen.