Home > Recepten

Stokviskroketjes

500 g stokvis

500 g aardappels

2 eieren

zout

peper

2 sjalotjes

2 theelepels dille

2 lepels peterselie

frituurolie liefst olijfolie
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Kroketten
  • Aantal Porties: 36
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Stokvis in ruim water 24 uur weken.

Onder stromend water afspoelen. In ruim water circa 20 minuten koken en laten afkoelen. Velletjes en graatjes van stokvis verwijderen en visvlees in kleine stukjes verdelen.

Aardappelen in schil circa 25 minuten koken, schil verwijderen en aardappelen pureren. Puree mengen met eieren, zout, peper, sjalot, dille, peterselie en stokvis. Dit mengsel moet stevig zijn, anders valt het in frituurvet uiteen.

Met 2 lepels afgeplatte bolletjes vormen. Frituurolie tot 180 graden Celcius verhitten. Balletjes in hete olie in circa 2-4 minuten goudbruin frituren.