Home > Recepten

Roedjak, Surinaamms-Javaans (fruit)

1 verse ananas

4 goudrenetten

sap van 1 citroen

1 komkommer

3 lepels gula djawa

trassi

2 lomboks of sambal oelek

zout

water



Het wordt vaak in amandel- of bananenblad verkocht als snack. Oorspronkelijk wordt manja gebruikt, dat wordt nu vervangen door ananas, appel en komkommer.
  • Omschrijving recept: Bijgerechten; Borrelhapjes; Surinaams (Javaans)
  • Bron: Ilse Marie Dorff

Bereiding

Schil de ananas en snij in plakken, schil de appels en snij in parten, giet er een beetje citroensap over.

Was de komkommer en snij in plakken.

Meng gula djawa, trassi, lomboks of sambal en zout en maak heel fijn. Voeg dan de rest van het citroensap en iets water toe en meng tot een gladde donkere saus. Giet over het fruit of serveer de saus apart.

Notities

Als voorgerecht, nagerecht of tussendoortje.