Home > Recepten

Visballetjes, Thais 1

300 g kabeljauwfilet

3 sneetjes witbrood zonder korst

1 rode Spaanse peper

2 bosuitjes

1 theelepel ketumbar

1 theelepel bruine basterdsuiker

1 lepel nam pla of droge sherry

1 lepel citroensap

1 dooier

zout

2 lepels gehakte peterselie

2 lepels bloem

frituurolie
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Borrelhapjes; Thais
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: Boodschappen

Bereiding

Snij de kabeljauw in dobbeltjes.

Snij de peper zonder zaadjes in stukjes.

Snij de bosui in smalle ringetjes.

Hak kabeljauw, brood, peper, ketumbar, suiker, vissaus, citroensap, dooier en wat zout tot een samenhangend mengsel, doe in een kom en meng met bosui en peterselie. Zet minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.

Rol van de massa met vochtige handen balletjes van 3 cm.

Doe de bloem op een bord en wentel de balletjes erdoor.

Bak in 6 minuten goudbruin en gaar in de frituurolie. Af en toe keren.

Notities

Serveren met kruidige tomatensaus of tomatenketchup.