Home > Recepten

Loempia's, Vietnamese 02

25 g soe-oen

250 g taugeh

10 worteltjes

1/2 spitskool of witte kool

250 g varkensgehakt

2 eieren

¾ dl maggi

6 loempiavellen

1 ei

5 dl slaolie

3 theelepel knoflookpoeder voor de bumbu

zout voor de bumbu

peper voor de bumbu
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Loempia's; Vietnamees
  • Aantal Porties: 40
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de so-oen wellen in heet water, giet vervolgens het water af en knip de sliertjes eventueel kleiner.

Was de taugé en de worteltjes en rasp de worteltjes fijn.

Was de kool en snijd die heel fijn.

Laat het gehakt fruiten in eigen vet tot het rul is.

Voeg de eieren toe en roer het geheel tot kruim.

Voeg de kool en de worteltjes toe en roer alles goed om.

Voeg dan de taugé en de boemboes toe en laat het geheel even op het vuur staan, onder goed roeren, tot de kool iets zacht is.

Voeg tenslotte de so-oen en het aroma toe.

Laat het geheel uitlekken in een vergiet, vang het vocht op, giet dit weer terug en laat het opnieuw uitlekken.

Haal de diepvriesvellen los en snijd er 20 doormidden.

Leg op elk vel in het midden nog een half vel.

Bij zelfgemaakte vellen is 1 vel per loempia voldoende.

Leg er 1 eetlepel vulling op, vouw de zijkanten naar binnen en rol het vel op.

Smeer het laatste stukje in met geklutst ei en plak de loempia dicht.

Laat in een wadjan of frituurpan slaolie goed heet worden en frituur de loempia's hierin.

Laat ze staande uitlekken.

Serveer de loempia's warm met een pikante saus.

U kunt de loempia's die u over heeft, kant-en-klaar (maar wel rauw) invriezen. Voor gebruik hoeft u ze niet eerst te ontdooien.