Wontons uit Kanton |
|
180 g bloem voor de wontons zout voor de wontons 3 lepels olie voor de wontons heet water voor de wontons 100 g zeer mager varkensgehakt of kipgehakt 4 gehakte waterkastanjes 3 gehakte lente-uitjes 1/2 theelepel vijfkruidenpoeder 1 lepel zoete ketjap 1 mespunt suiker 1 dessertlepel sesamolie olie om te bakken |
|
Bereiding- Zeef de bloem en het zout in een beslagkom, maak in het midden een kuiltje en giet er de olie en 1/2 dl heet water in.- Kneed tot een soepel deeg ontstaat en voeg alleen als het nodig is nog extra water toe. - Pak het deeg in plastic en laat het op een warme plaats 30 minuten rusten. - Verdeel het deeg dan in 12 gelijke stukjes, maak er balletjes van en rol ze uit tot cirkels van 15 cm doorsnee. - Leg ze naast elkaar en dek ze af met een vochtige doek om uitdrogen tegen te gaan. - Vermeng alle ingredienten voor de vulling. - Schep op elk deegplakje een gelijke hoeveelheid en vouw de plakjes dubbel. - Druk de randen op elkaar, vouw ze een heel klein stukje om en druk de vouwen stevig vast. - Verhit wat olie in een koekepan en bak de pakjes aan één kant mooi bruin. - Neem ze uit de pan en leg ze even op papier om uit te lekken. - Leg ze in een stoommandje (gebakken kant naar onderen) en stoom ze boven een pan kokend water 10-12 minuten tot de bovenkanten zacht zijn en de vulling gaar is. - Heeft u geen stoommand, dan kunt u een vergiet gebruiken waarop u een passend deksel legt. - Serveer de wontons heet. BenodigdhedenBelangrijk: Het bakken moet in een platte pan gebeuren. Gebruik geen wok. |
Home > Recepten