Home > Recepten

Wontons uit Kanton

180 g bloem voor de wontons

zout voor de wontons

3 lepels olie voor de wontons

heet water voor de wontons

100 g zeer mager varkensgehakt of kipgehakt

4 gehakte waterkastanjes

3 gehakte lente-uitjes

1/2 theelepel vijfkruidenpoeder

1 lepel zoete ketjap

1 mespunt suiker

1 dessertlepel sesamolie

olie om te bakken
  • Omschrijving recept: Dimsum; Chinees (Kanton)
  • Bron: ikkes/Astrid Veltman

Bereiding

- Zeef de bloem en het zout in een beslagkom, maak in het midden een kuiltje en giet er de olie en 1/2 dl heet water in.

- Kneed tot een soepel deeg ontstaat en voeg alleen als het nodig is nog extra water toe.

- Pak het deeg in plastic en laat het op een warme plaats 30 minuten rusten.

- Verdeel het deeg dan in 12 gelijke stukjes, maak er balletjes van en rol ze uit tot cirkels van 15 cm doorsnee.

- Leg ze naast elkaar en dek ze af met een vochtige doek om uitdrogen tegen te gaan.

- Vermeng alle ingredienten voor de vulling.

- Schep op elk deegplakje een gelijke hoeveelheid en vouw de plakjes dubbel.

- Druk de randen op elkaar, vouw ze een heel klein stukje om en druk de vouwen stevig vast.

- Verhit wat olie in een koekepan en bak de pakjes aan één kant mooi bruin.

- Neem ze uit de pan en leg ze even op papier om uit te lekken.

- Leg ze in een stoommandje (gebakken kant naar onderen) en stoom ze boven een pan kokend water 10-12 minuten tot de bovenkanten zacht zijn en de vulling gaar is.

- Heeft u geen stoommand, dan kunt u een vergiet gebruiken waarop u een passend deksel legt.

- Serveer de wontons heet.

Benodigdheden

Belangrijk: Het bakken moet in een platte pan gebeuren. Gebruik geen wok.