Home > Recepten

Notenbrood 1

300 g gezouten gemengde noten

3 lepels sesamzaad

500 g tarwebloem

1 theelepel zout

1.5 zakje gedroogde gist (Baukje)

350 ml melk

1 ei

olie om in te vetten
  • Omschrijving recept: Brood
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Hak de helft van de noten grof, maal de andere helft fijn in de keukenmachine.

Stamp het sesamzaad fijn in de vijzel.

Houd 1 lepel bloem achter, doe de rest in een kom met zout, gemalen noten, gemalen sesamzaad, zout en gist en meng. Verwarm de melk tot lauw en roer door het bloem.

Kneed ca.10 minuten tot een stevige bal. Dek de kom af met plasticfolie en laat 45 minuten rijzen. Vet het broodblik in met olie.

Kneed het deeg opnieuw en rol uit tot een lap van 30 x 50 cm. Strooi de gehakte noten erover. en rol de lap op. Leg de broodrol met de naad omlaag in het bakblik, bedek met folie en laat nog 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 225°.

Klop het ei los en bestrijk het brood ermee, strooi de lepel achtergebouden bloem erover. Zet het brood 1 richel onder het midden in de oven en bak 35 minuten. Haal uit het blik en laat op een rooster uitdampen.

Notities

Eet dit met boter en kaas.

Benodigdheden

Voor een broodblik van 30 cm.