Home > Recepten

Stokbrood

Voor 3 broden:

1/2 theelepel suiker

20 g verse gist

3 dl lauw water

450 g bloem

1 lepel zout
  • Omschrijving recept: Brood; Frans
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Libelle

Bereiding

Doe de suiker en verbrokkelde gist in 2 dl lauw water en los op. Zeef 2/3 van de bloem, roer het gistwater erbij tot een klonterig deeg. Laat afgedekt bij ca.24° 1 uur rijzen.

Roer dan de rest van het bloem, water en zout erbij en kneed een soepel deeg. Dek af en laat ½ uur rijzen.

Verdeel in 3 ballen en maak 'stokbroden' van elk 25 cm. Maak in elk stokbrood 3 inkepingen met een scherp scheermes en laat 20 minuten rijzen.

Zet bovenin een oven van 225°, zet onderin de oven een braadslee met water. Haal die er na 10 minuten uit, temper de oven tot 200° en bak nog 10 minuten.