Stokbrood |
|
Voor 3 broden: 1/2 theelepel suiker 20 g verse gist 3 dl lauw water 450 g bloem 1 lepel zout |
|
BereidingDoe de suiker en verbrokkelde gist in 2 dl lauw water en los op. Zeef 2/3 van de bloem, roer het gistwater erbij tot een klonterig deeg. Laat afgedekt bij ca.24° 1 uur rijzen.Roer dan de rest van het bloem, water en zout erbij en kneed een soepel deeg. Dek af en laat ½ uur rijzen. Verdeel in 3 ballen en maak 'stokbroden' van elk 25 cm. Maak in elk stokbrood 3 inkepingen met een scherp scheermes en laat 20 minuten rijzen. Zet bovenin een oven van 225°, zet onderin de oven een braadslee met water. Haal die er na 10 minuten uit, temper de oven tot 200° en bak nog 10 minuten. |
Home > Recepten