Home > Recepten

Hapjesschaal, Indisch

SCHIK OP EEN GROTE SCHAAL:

Vlammetjes, frituur ze en bestrijk met sambal badjak, wikkel met een pluk atjar tjampoer in een slablad (per persoon 2 stuks)

Mini-sateetjes (8 stuks): marineer apart 8 vierkante blokjes kalkoenvlees (200 g) en 8 IJslandse garnalen in 2 lepels Javaanse marinade voor saté (Conimex). Steek een garnaal en een vleesblokje aan een cocktailprikker(!) en grill aan beide zijden 5 minuten. Steek op een stukje komkommer en serveer met saté- of pindasaus uit zakje of een pot apart erbij in een kommetje

Gado-gadohapje (8 stuks) : probeer een groot vel kroepoek voorzichtig in 8 stukken te knippen of breken. Maak een salade van blokjes aardappel (van 1 gare aardappel), puntjes komkommer (van ¼ komkommer), 4 lepels taugeh, een miniblikje uitgelekte sperziebonen, ¼ hardgekookt ei (van 2 eieren) en tenslotte een schepje pinda- of satésaus

Kleefnasiblokjes: kook 200 g gewone, ongewassen rijst op laag vuur gaar in 3 dl water met ½ bouillonblokje (25 minuten, na 10 minuten op een vlamverdeler). Meng er door: 3 stoneleeks of 2 bosuitjes met groen en 1 theel. sambal, druk goed aan in een vierkant bakje, laat afkoelen en snij in blokken.

Gebakken banaan: bereid een zakje Mix voor Pisang Goreng (Home Gourmet). Snij 2 bananen in kleine blokjes, haal door kokosrasp en dan door het beslag en frituur lichtbruin. Bestrooien met geraspte kokos.
  • Omschrijving recept: Buffetten; Indisch
  • Bron: Wilma

Bereiding

SCHIK OP EEN GROTE SCHAAL:

Vlammetjes, frituur ze en bestrijk met sambal badjak, wikkel met een pluk atjar tjampoer in een slablad (per persoon 2 stuks)

Mini-sateetjes (8 stuks): marineer apart 8 vierkante blokjes kalkoenvlees (200 g) en 8 IJslandse garnalen in 2 lepels Javaanse marinade voor saté (Conimex). Steek een garnaal en een vleesblokje aan een cocktailprikker(!) en grill aan beide zijden 5 minuten. Steek op een stukje komkommer en serveer met saté- of pindasaus uit zakje of een pot apart erbij in een kommetje

Gado-gadohapje (8 stuks) : probeer een groot vel kroepoek voorzichtig in 8 stukken te knippen of breken. Maak een salade van blokjes aardappel (van 1 gare aardappel), puntjes komkommer (van ¼ komkommer), 4 lepels taugeh, een miniblikje uitgelekte sperziebonen, ¼ hardgekookt ei (van 2 eieren) en tenslotte een schepje pinda- of satésaus

Kleefnasiblokjes: kook 200 g gewone, ongewassen rijst op laag vuur gaar in 3 dl water met ½ bouillonblokje (25 minuten, na 10 minuten op een vlamverdeler). Meng er door: 3 stoneleeks of 2 bosuitjes met groen en 1 theel. sambal, druk goed aan in een vierkant bakje, laat afkoelen en snij in blokken.

Gebakken banaan: bereid een zakje Mix voor Pisang Goreng (Home Gourmet). Snij 2 bananen in kleine blokjes, haal door kokosrasp en dan door het beslag en frituur lichtbruin. Bestrooien met geraspte kokos.