Home > Recepten

Zeeuwse feestschotel

Gevulde witlofbladen: marineer 200 g gekookte mosselen, 2 tenen knoflook, 4 lepels peterselie, 1 lepel witte wijnazijn en 4 lepels olie gedurende een uur. Verdeel over witlofblaadjes (rauw).

Garnalen-mosselomelet: klop 4 eieren los met 2 lepels room, 2 lepels dillegroen en 1 lepel fijngehakte rode paprika. Doe dit in een kleine koekenpan, leg er 50 g Noorse garnalen en 100 g gare mosselen op en laat op laag vuur onder een deksel stollen. Kleur de bovenkant dan onder de grill. Rooster sneetjes witbrood, snij in driehoekjes, snij de omelet in even grote driehoekjes en leg op het brood. Garneren met een partje citroen en een takje dille.

Gegratineerde mosselen: roer 50 g mierikswortelroomkaas los met 1 dooier en meng met 1 stijfgeklopt eiwit. Verdeel over 12 mosselen in open schelp en laat kleuren en rijzen in een oven van 200°.

Gefrituurde mosselen: maak een beslag van 75 g bloem, 1 dooier en 1 dl bier, haal daar 150 g gekookte mosselen door en frituur ze goudbruin in olie.

Appel-selderijsalade: kook 150 g knolselderij in reepjes 10 minuten in water met citroensap, spoel dan koud. Snij 2 appels met schil in partjes en leg in citroenwater. Snij een stukje komkommer in boogjes. Meng met 75 g walnoten, 3 lepels dille, 2 lepels mayonaise en 2 lepels yoghurt. Verdeel over 4 bladeren ijsbergsla
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Buffetten; Nederlands (Zeeland)
  • Bron: Wilma

Bereiding

Gevulde witlofbladen: marineer 200 g gekookte mosselen, 2 tenen knoflook, 4 lepels peterselie, 1 lepel witte wijnazijn en 4 lepels olie gedurende een uur. Verdeel over witlofblaadjes (rauw).

Garnalen-mosselomelet: klop 4 eieren los met 2 lepels room, 2 lepels dillegroen en 1 lepel fijngehakte rode paprika. Doe dit in een kleine koekenpan, leg er 50 g Noorse garnalen en 100 g gare mosselen op en laat op laag vuur onder een deksel stollen. Kleur de bovenkant dan onder de grill. Rooster sneetjes witbrood, snij in driehoekjes, snij de omelet in even grote driehoekjes en leg op het brood. Garneren met een partje citroen en een takje dille.

Gegratineerde mosselen: roer 50 g mierikswortelroomkaas los met 1 dooier en meng met 1 stijfgeklopt eiwit. Verdeel over 12 mosselen in open schelp en laat kleuren en rijzen in een oven van 200°.

Gefrituurde mosselen: maak een beslag van 75 g bloem, 1 dooier en 1 dl bier, haal daar 150 g gekookte mosselen door en frituur ze goudbruin in olie.

Appel-selderijsalade: kook 150 g knolselderij in reepjes 10 minuten in water met citroensap, spoel dan koud. Snij 2 appels met schil in partjes en leg in citroenwater. Snij een stukje komkommer in boogjes. Meng met 75 g walnoten, 3 lepels dille, 2 lepels mayonaise en 2 lepels yoghurt. Verdeel over 4 bladeren ijsbergsla