Home > Recepten

Tomacchino (likeur van groene tomaten)

400 g groene tomaten

500 g suiker

4 verse tomatenblaadjes

5 blaadjes salie

1 takje rozemarijn

schil van 1/2 citroen

3 dl jonge jenever

2 dl wodka
  • Omschrijving recept: Drankjes met alcohol; Kroatisch
  • Bron: Magda

Bereiding

Was de tomaten en snij ze in plakjes. Doe ze in een kom tesamen met 350 gr suiker.

Was de kruiden, doe ze tesamen met de citroenschil bij de tomaten en roer er de jenever door. Giet alles in glazen potten die je stevig kan afsluiten.

Zet de potten 4 dagen in de zon en schudt iedere dag even.

Maak een suikerstroop van de rest van de suiker met een eetlepel of 7 water. Laat de stroop afkoelen en voeg dan de vodka toe. Giet het geheel bij de tomaten.

Zet nu de potten 10 dagen weg op een donkere plaats.

Daarna de boel eerst door een zeef gieten en vervolgens de vloeistof nog eens door een filterzakje gieten. Doe in een goedsluitende fles en laat minstens 2 maanden "rijpen".

De kleur is eerst lichtgroen, maar verandert daarna in goudgeel.