Totelots (pastanoedels uit Lotharingen) |
|
260 g bloem 1 dooier 3 eieren zout 1 theelepel water 3 lepels olie 1 lepel azijn 2 lepels slagroom 2 sjalotjes knoflook peterselie zout en peper plakjes ei |
|
BereidingZeef 260 g bloem, kneed met 1 dooier, 3 eieren en zout, maak het soepel met 1 theel. water. Kneed 10 minuten, het mag niet plakken, en laat een uur liggen.Rol 3 mm dik uit en snij vierkantjes van 1,25 cm. Leg op een doek met bloem en laat 1-1½ uur drogen. Maak een dressing van 3 lepels olie, 1 lepel azijn, 2 lepels slagroom (of crème fraîche of zure room), 2 sjalotjes, knoflook, peterselie, zout en peper. Kook de noedels 2-3 minuten in water met een beetje saus, vermeng met de dressing en plakjes ei. |
Home > Recepten