Home > Recepten

Totelots (pastanoedels uit Lotharingen)

260 g bloem

1 dooier

3 eieren

zout

1 theelepel water

3 lepels olie

1 lepel azijn

2 lepels slagroom

2 sjalotjes

knoflook

peterselie

zout en peper

plakjes ei
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Frans (Lotharingen)

Bereiding

Zeef 260 g bloem, kneed met 1 dooier, 3 eieren en zout, maak het soepel met 1 theel. water. Kneed 10 minuten, het mag niet plakken, en laat een uur liggen.

Rol 3 mm dik uit en snij vierkantjes van 1,25 cm. Leg op een doek met bloem en laat 1-1½ uur drogen.

Maak een dressing van 3 lepels olie, 1 lepel azijn, 2 lepels slagroom (of crème fraîche of zure room), 2 sjalotjes, knoflook, peterselie, zout en peper.

Kook de noedels 2-3 minuten in water met een beetje saus, vermeng met de dressing en plakjes ei.