Home > Recepten

Nam prik kaeng kari (milde gele currypasta)

2 korianderwortels of 2 theelepels korianderzaad

1 lepel komijnzaad

12 kleine groene pepertjes

¾ theelepel kaneel

zout

1 theelepel kruidnagelpoeder

2 stengels sereh

2 sjalotten

2 tenen knoflook

4 cm laos

1 lepel kurkuma

1 lepel milde kerriepoeder

¾ dl zonnebloemolie
  • Omschrijving recept: Kruidenmengsels; Thais
  • Bron: Kwee Siok Lan

Bereiding

Snipper de korianderwortel en doe met het komijn in een vijzel.

Snij de pepertjes fijn, laat in een kommetje heet water weken zodat ze zachter worden. Doe met de kaneel, zout en kruidnagel in de vijzel.

Snipper de sereh en de sjalot en doe in de vijzel.

Hak de knoflook en laos, doe met de kurkuma en kerrie in de vijzel.

Stamp alles tot een egale pasta.

Stamp de olie erdoor tot een smeuige massa.

Notities

Voor 1 dl. Voor lam, rund en varken, of stevige zeevis.