Bonenschotel met spek en stroop |
|
500 g witte bonen 250 g doorregen spek 1 lepel tomatenketchup 1/2 kopje stroop 3 lepels scherpe mosterd 2 lepels wijnazijn 1 lepel mild paprikapoeder 1 ui 1 mespunt cayennepeper zout |
|
BereidingWeek de bonen een nacht in ruim koud water.Kook ze in het weekwater met wat zout 45 minuten, laat ze dan uitlekken in een zeef; vang het kooknat op. Snijd intussen het spek in plakken. Leg de helft in een vuurvaste vorm. Verwarm de oven voor op 220°C. Roer 2 kopjes kooknat, de ketchup, de stroop, de mosterd, de azijn en het paprikapoeder tot een saus. Schil de ui, hak die fijn, en roer hem door de saus. Voeg de cayennepeper toe. Schep de bonen in de vuurvaste vorm op het spek en giet de saus erover. Leg de rest van het spek erop. Bak het gerecht 40 minuten in de oven op de tweede richel van onderen. NotitiesEen stevig gerecht uit de pionierstijd van de Verenigde Staten en Canada. Men dronk er toen zwarte koffie met suiker bij. Een glas bier smaakt echter minstens zo goed. |
Home > Recepten