Hutspot met gefrituurde uiringen, Cajun |
|
6 lepels zelfrijzend bakmeel zout peper cajunkruiden 1 ei 1 dl pils 2 l frituurolie 2 uien in ringen van 1 cm 2 kg kruimige aardappels 150 g winterwortels in blokjes 150 g uien in halve ringen 1 bleekselderijhart in reepjes 2,5 dl vleesbouillon 1 lepel boter 1 theelepel piment |
|
BereidingMaak een beslag maken van het bakmeel, zout, peper, cajunkruiden, het ei en de pils.Verhit de olie. Haal de uiringen door het beslag en laat ze in de hete olie glijden. Frituur ze goudbruin en laat ze uitlekken. Kook de aardappelen met de wortelen, uien en bleekselderij in de bouillon in ± 20 minuten gaar. Stamp dit tot een stamppot met boter, zout, peper en piment. Serveer de stamppot met de uiringen er op. De uiringen frituurt u bij 180-190°C en in kleine porties tegelijk. Bij grotere porties koelt de olie te snel af, waardoor de ingredienten te veel olie absorberen. Zonnebloem- en arachide-olie hebben een neutrale smaak en zijn daarom goed geschikt voor frituren. |
Home > Recepten