Couscous 1 |
|
1 ui 1 kleine winterwortel (200 g) 4 stengels bleekselderij 1 groene paprika 2 tomaten 1 rode Spaanse peper 500 g magere lamslappen 3 lepels rozijnen 1 blik kekererwten (400 g) zout peper 3 lepels olijfolie 1 teen knoflook 1 vleesbouillontablet 1 theelepel djinten 1 theelepel djahé 1 pak voorgestoomde couscous 25 g boter 1 theelepel kaneel 300 g courgette |
|
BereidingSnipper het ui. Snij winterwortel, courgette, bleekselderij, paprika en tomaat in stukjes van 2 x 1 cm.Snij het vlees in blokjes van 2 x 2 cm. Spoel de rozijnen onder koud water af. Giet de erwten af. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan. Bak het vlees rondom bruin in 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Voeg 6 dl water en het bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat afgedekt ½ uur zachtjes sudderen. Voeg djinten, djahé, rozijnen, groenten en erwten toe en laat nog 15 minuten zachtjes sudderen. Breng in een andere pan ¾ l water aan de kook. Doe de couscous in een kom en giet het kokende water er overheen. Laat 2 minuten wellen, het water moet volledig opgenomen zijn. Meng boter en kaneel door de couscous. Breng het vleesmengsel op smaak met zout en peper. Schep de couscous in een wijde schaal. Schep met een schuimspaan het vleesmengsel uit het vocht en schep op de couscous. Doe het stoofvocht uit de pan in een sauskom en serveer apart. NotitiesGebruik wat stoofvocht voor de bereiding van harissa, een sambal-achtig bijgerecht. |
Home > Recepten