Home > Recepten

Varkensvlees met rijst, Creools

600 g varkenskarbonade zonder bot

1 lepel boter

2 rode spaanse pepers

200 g uien

125 ml rode wijn

250 ml vleesbouillon

100 g sojascheuten

1 ananas

peper

zout

3 theelepels paprikapoeder

1 mespuntje chilipoeder

250 g langkorrelrijst
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Varkensvleesgerechten; Cajun
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in reepjes en bak het in porties in de hete boter aan.

Maak de Spaanse pepertjes schoon, verwijder de zaadjes en snijd ze fijn.

Pel de uien en hak ze grof, voeg ze bij het vlees en fruit ze even mee.

Giet de wijn en de bouillon erbij en laat 40 minuten zachtjes pruttelen.

Kook de rijst in dubbel zoveel water, leg het deksel op de pan, zet het vuur uit en laat nog 20 minuten verder stomen.

Spoel de sojascheuten, voeg ze bij het vlees en laat ze nog 10 minuten mee stoven.

Snijd de ananas in stukjes en voeg die bij het vlees.

Verwarm ze even in de saus en breng deze op smaak met de kruiden.